Marmara Denizi’nde kirliliği arttıran ve deniz ekosisteminin bozulmasına neden olan fabrikalara karşı denetimler devam ediyor. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, 24 saat seyyar labaruaturlarla yapılan denetimlerde, koşullara uymayan işletmelere, ceza kesildiğini ve çok ağır yaptırımların uygulanacağını belirtti.
Marmara Denizi’nde yaşanan çevre felaketinin ardından Tekirdağ’da da fabrika denetimleri ve deniz salyasına (müsilaj) yönelik çalışmalar hızla devam ediyor.
Yapılan denetimlere ve uygulamalara yönelik açıklamada bulunan Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen seyyar laboratuarlarla birlikte denetimlerin 24 saat gerçekleştiğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlanan Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde tüm çalışmaların büyük bir titizlik ile sürdüğünü aktaran Tohumcu, “ Çevre denetimlerimizi arttırdık. Bakanlık tarafından seyyar laboratuarlar gönderildi. Tüm Tekirdağ’da ki atık su arıtma tesislerinde gece ve gündüz olmak üzere 24 saat denetimler yapılıyor. Numuneyi alıyoruz, analiz sonuçlarında limit değerlerine uyulmuyorsa ceza uygulanıyor. Çok ağır yaptırımlar olacak” dedi.
Deniz salyası sorununun Tekirdağ’da ki boyutları ve çözümlerine ilişkin il genelinde ki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek çalışma başlatıldığını dile getiren Tohumcu, “İl genelinde müsilaj çalışmalarımızı da gerçekleştiriyoruz. Müsilajın etrafı bariyerlerle kapatılıp, tek bir noktada toplanarak pompaj yöntemiyle toplanıyor. Daha sonra ise katı atık depolama tesisinde bertaraf ediliyor” sözlerini kaydetti.