13.10.2024

Kılıç,Yeni Sanayi Projesiyle İlgili Çağrıda Bulundu

26, Haziran 2024 Çarşamba
Bu haber kez okundu


Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Sanatkarlar Odası öncülüğünde, içerisinde 408 adet iş yerinin yer alacağı yeni sanayi sitesi kurulması planlanıyor. Kooperatif üzerinden kurulacak olan sanayi sitesine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlenerek, oda üyelerine bilgilendirmede bulunuldu.

Tekpark Davet Salonlarında üyelerle bir araya gelen Tekirdağ Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Sanatkarlar Odası Başkanı Münür Kılıç, sanayi sitesinin yetersiz kalması ve ihtiyaçları karşılayamaması nedeniyle günümüz koşullarına uygun yeni bir sanayi sitesine ihtiyaç duyulması nedeniyle girişimlerde bulunulduğunu kaydetti.

Toplu İşyeri Yapı Kooperatifini (Tekkoop) kurarak, kooperatif üzerinden yeni sanayi sitesi kurulması için çalışmalar yürüttüklerini aktaran Oda Başkanı Kılıç, yapılan araştırmalar ve uzmanların topografik özelliklere yönelik alan önerilerine ilişkin Muratlı yolu güzergahında 300 dönümlük bir alan bulabildiklerini aktardı.

300 dönümlük alanda 125, 250 ve 500 metrekare olmak üzere toplam 408 adet iş yerinin , sağlık tesisi, meslek okulunun yer alacağı bir sanayi sitesi planlandığını aktaran Kılıç, arsa sahipleri ile yüzde 60 peşin yüzde 40’ı ise yeni yılda ödemek şartıyla protokol imzalandığını, protokol kapsamında dönümü için 1 milyon TL ödeme gerçekleşeceğini kaydetti.
Planlanan sanayi sitesine ilişkin kamu kurum ve kuruluşlarıyla da görüştüklerini ve başka alternatif olmadığını bu kapsamda en önemlisi Toprak Koruma Kurulu olmak üzere “olur” yazılarını aldıklarını belirten Kılıç, “Yalnız bu aşamada kooperatif olarak yeterli çoğunluğu sağlayamadığımızdan dolayı sadece tarla fiyatının yüzde 3- 4 ünü toplayabildiğimiz için biz bu tarlanın tapusunu üzerimize alamadık. Belediye tarlayı kooperatif üzerinden alamadığımız için bize ‘kamu yararı yazısı’ vermedi” dedi.
Arazi sahipleri ile ücretin pahalı olmasına ilişkin pazarlık yaptıklarına değinen Kılıç,
metrekaresi bin lira olmak üzere dönümü 1 milyon TL’den 300 milyon istediklerini söyledi.Başka alternatif alan olmadığını dile getiren Kılıç, arsa sahipleri ile imzalanan protokol kapsamında 24 Temmuz’a kadar peşinat verileceğini 22 Kasım’da ise tamamının ödeneceğini kaydederek, arsa katılım ve kooperatif aidatlarını şöyle aktardı:

125 metrekare iş yeri için 24 Temmuz’a kadar peşinat 200 Bin TL, Kooperatif Kayıt Ücreti Bin TL, 22 Kasım son ödeme tarihi 180 Bin TL olmak üzere toplam 381 Bin TL Aylık kooperatif aidatı ise bin TL

250 metrekare iş yeri için 24 Temmuz’a kadar peşinat 400 Bin TL, Kooperatif Kayıt Ücreti 2 bin TL, 22 Kasım son ödeme tarihi 360 Bin TL olmak üzere toplam 762 Bin TL Aylık kooperatif aidatı ise bin TL

500 metrekare iş yeri için 24 Temmuz’a kadar peşinat 800 Bin TL, Kooperatif Kayıt Ücreti 4 bin TL, 22 Kasım son ödeme tarihi 720 Bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 524 bin TL Aylık kooperatif aidatı ise bin TL

İş yeri metrekareleri net zemin ölçüleridir.Her iş yerinin önüne 8 metre kendisine ait çekme mesafesi olacak. Yollar 15 metre olacak. Yaklaşık 40 bin metrekare ticari alanlar için boş yerler kalıyor. Ticari alanlara ortak alınmayıp, kooperatifin ortak malı olarak sonradan değerlendirilecek.

facebook twitter youtube google+ feedburner
Yazar: Haber Merkezi
sanalbasin.com üyesidir