Büyükşehir Belediyesi, göreve geldiği 2014 yılından bu yana tarımsal ekonominin lokomotifi kabul edilen hayvancılık alanında başlattığı çalışmaların 2018 yılına ait olan kısmını büyük oranda tamamladı.
YEM FABRİKASI OLAN İLK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, hayvancılık alanında hem Türkiye hem de Trakya Bölgesi’nde var olan olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için bir dizi proje hayata geçirildi. Hayvancılığı Tekirdağ genelinde daha karlı hale getirmek için et ve süt üretim maliyetinin e-70’ini oluşturan yem sorunun mutlak suretle çözülmesi gerektiğini savunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ülkede yem fabrikası sahibi olan ve mera ıslahı yapan tek belediye olma özelliğini taşıyor. Hayvancılığın gelişmesi için devasa boyutlara ulaşan kaliteli kaba yem açığının kapatılmasının mücadelesini veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla dört yılda 96 bin 605 dekar mera ıslah ederek, 183 bin 786 kg macar fiğ ve yem bezelyesi tohumu dağıtımı yaptı. Ayrıca, kırsal mahallelerdeki hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla il genelinde 65 adet içme suyu göleti inşa edildi. Böylece, Sonuncusunun Süleymanpaşa ilçesinin Kazandere Mahallesinde hayata geçirilen ve il genelinde 650 bin ila 700 bin m3 suyun depolanır hale geldiği içme suyu göletleri ile hayvancılık alanında 2018 yılı çalışmaları tamamlanmış oldu.
“PROJELERİMİZ TÜRKİYE’DE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR”
Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tarım ve hayvancılığın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonları arasında yer aldığını belirterek, “Tekirdağ hayvancılık alanında Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biridir. Bilindiği üzere ilimiz hayvan hastalıklarından ari bir bölge. Biz göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana hayvancılık alanında adından söz ettiren projeler ürettik. Öyle ki, ürettiğimiz projeler ile Türkiye’de ilk olma gururuna eriştik” dedi.